Ten przepis na sok z kapusty jest odżywczą siłą napędową.

Jeśli chodzi o soki z warzyw liściastych, większość ludzi będzie grawitować w kierunku dodawania jarmużu, szpinaku i mieszanych zieleni do swoich przepisów.

Jeśli szukasz solidnego, zielonego warzywka, które jest pełne składników odżywczych, kapusta może być łatwo przeoczona. Dlatego dziś dzielimy się naszym unikalnym, słodkim i pysznym przepisem na surowy sok z kapustą.

Zanim wskoczymy, przeanalizujmy kilka głównych zalet kapusty.

Korzyści zdrowotne kapusty

Niezależnie od tego, czy jesz kapustę sfermentowaną, czy surową, Twoje ciało (i Twoi klienci) będą Ci wdzięczni za wzrost cennych witamin i składników odżywczych. Oto kilka głównych korzyści zdrowotnych wynikających z dodania kapusty do Twojej diety:

  • Przeciwzapalny
  • Wysoki poziom witaminy C
  • Obniża ciśnienie krwi
  • Opakowany w błonnik
  • Wysoki poziom witaminy K
  • Poprawia zdrowie serca
  • Wzmacniacz układu odpornościowego
  • Pomaga utrzymać wagę ciała
  • Zwiększony poziom witaminy A
  • Promuje detoksykację w organizmie
  • Pomaga zapobiegać wrzodom żołądka i wrzodom żołądka
  • Opakowany w aminokwasy
  • Wysoki poziom witaminy U (S-Methylmetionina).

Przepis na sok z kapustą

Trzy dwunastoznakowe butelki soku. Wydajność różni się w zależności od produktu.

Składniki:

7oz Chard 5,5oz Jarmuż 3,66oz Zielona Kapusta 24oz Zielone Jabłko 4oz Seler 5,33oz Cytryna
Aby uzyskać wskazówki, jak przygotować produkt do sokowania, zapoznaj się z naszym artykułem tutaj.

Wskazówki

Umyj wszystkie produkty (upewnij się, że wszystkie zabrudzenia zostały usunięte z jarmużu i brody) Sok z wszystkich składników razem Chill Bottle i sprzedać lub wypić i cieszyć się!
Ta unikalna receptura jest łatwa do wykonania dla Ciebie lub Twoich klientów!

Zobacz również